marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Waarom inzetten op over/under wedden?

De over/under weddenschap is een voorspelling of het totale aantal evenementen waarop kunt wedden, bijvoorbeeld als het aantal ronden of totale racetijd boven of onder de “lijn” ligt die door de bookmaker is ingesteld. 

Ferrari

Over/under weddenschappen (ook wel totaalweddenschappen genoemd) zijn populair bij Formule 1 races en bieden je de mogelijkheid om te wedden op het totale aantal ronden dat wordt afgelegd, de totale tijd van de race of het aantal uitvallers. Hieronder volgen enkele voorbeelden van over/under weddenschappen die vaak worden aangeboden bij Formule 1 races:

Voorbeelden van over/under weddenschappen:

  • Totaal aantal ronden: Bij deze weddenschap wordt een totaal aantal ronden ingesteld voor de race en kun je wedden of het werkelijke aantal ronden hoger of lager zal zijn dan dat aantal. Bijvoorbeeld, als het totale aantal ronden op 50 staat en je wedt op de over, dan wed je dat er meer dan 50 ronden zullen worden gereden tijdens de race.

  • Totaal aantal uitvallers: Bij deze weddenschap wordt een totaal aantal uitvallers ingesteld voor de race en kun je wedden of het werkelijke aantal uitvallers hoger of lager zal zijn dan dat aantal. Bijvoorbeeld, als het totale aantal uitvallers op 3 staat en je wedt op de over, dan wed je dat er meer dan 3 coureurs zullen uitvallen tijdens de race.

  • Totaal race-tijd: Bij deze weddenschap wordt een totale race-tijd ingesteld voor de race en kun je wedden of de werkelijke tijd die nodig is om de race te voltooien hoger of lager zal zijn dan dat bedrag. Bijvoorbeeld, als de totale race-tijd op 2 uur en 30 minuten staat en je wedt op de over, dan wed je dat de race langer dan 2 uur en 30 minuten zal duren.

Wat zijn de voordelen van over/under wedden

Voordelen

  • Spannend: Over/under wedden verhoogt de spanning van het kijken naar Formule 1-races.
  • Duidelijkheid: Over/under wedden is een eenvoudige manier om te wedden op Formule 1-races
  • Flexibiliteit: Over/under wedden geeft je de mogelijkheid om op verschillende aspecten van de race te wedden, afhankelijk van wat je interessant vindt.

Nadelen

  • Moeilijkheidsgraad: Het voorspellen van het aantal ronden, uitvallers of race-tijd kan lastig zijn, omdat er veel variabelen zijn die het resultaat kunnen beïnvloeden.
  • Beperkte winst: Hoewel over/under wedden eenvoudig is, zijn de winsten meestal ook beperkt omdat de kansen vaak gelijk verdeeld zijn tussen de over en de under.

Is over/under wedden aantrekkelijk voor bookmakers?

Ja, bookmakers bieden deze weddenschap aan als een pre-match weddenschap en als een live weddenschap. Daarom kan deze weddenschap meer omzet en inkomsten genereren voor online bookmakers.
Bovendien is een propositie met slechts twee mogelijke uitkomsten per definitie minder risicovol voor een bookmaker. Als gevolg hiervan zien we dat de odds die door bookmakers worden aangeboden op over/under-weddenschappen tot de betere waarden behoren binnen de categorie speciale weddenschappen.

Populaire bookmakers

Circus Casino & Sport
Free bets
€250
JACKS