marquee Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat
Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat Flying Bat

Hoe kun je Formule 1 coureur worden?

De Formule 1 is tegenwoordig populairder dan ooit. Dankzij de prestaties van Max Verstappen heeft de sport echt een boost gekregen.

Formule 1 coureur worden

Het is een aantrekkelijke sport om naar te kijken. En voor veel mensen dan ook een wens om in de schoenen van Max Verstappen te staan.
Misschien heb jij die droom ook wel!
Maar hoe kun jij dan de top bereiken als racefanaat? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verschillende stappen die je moet doorlopen

Je wordt niet zomaar een Formule 1 coureur. De meeste coureurs uit de Formule 1 zijn al op jonge leeftijd begonnen met karten.

Karten is het fundament

Max Verstappen begon op zijn zevende met karten en hij was direct heel erg goed. Hij was actief van 2005 tot en met 2013 en heeft in die periode heel veel prijzen begonnen. Het is om die reden ook aan te raden om al jong te beginnen met karten. Wanneer je goed bent in karten, dan maak je ook meer kans om later bij de Formule 1 te komen.

Formule 1 en karten
Photo by Appic on Unsplash

Maak gebruik van een simulator

Karten is natuurlijk wel prijzig en niet iedereen heeft daar het budget voor. Er zijn gelukkig ook verschillende racesimulators. Het voordeel daarvan is dat je onbeperkt kunt racen en je vaardigheden snel kunt verbeteren.

F1 race simulator

inschrijven voor een raceprogramma

Heb je duidelijk talent en ook de ambities om een echte coureur te worden? Dan is het vervolgens van belang om je in te schrijven bij een raceprogramma. Deze programma’s bieden geavanceerde lessen voor mensen die echt ambities hebben. Je krijgt daar dan ook les van echte experts. Je leert dan bijvoorbeeld meer over het belang van aerodynamica bij een racewagen. Ook leer je dan meer over de wagen zelf. Je leert meer over een diffuser, flat spots, de cockpit en nog veel meer. Tijdens het raceprogramma leer je ook meer over de rijtechnieken en hoe belangrijk de balans bijvoorbeeld is.

Racelicentie halen

Blijkt uit alles dat je gigantisch veel talent hebt? Dan zal je rijschool een aanbevelingsbrief naar een raceorganisatie sturen. Wanneer je wordt geaccepteerd, dan kun je meedoen aan verschillende events. Daar heb je dan de mogelijkheid om je racelicentie te behalen.

Deelnemen aan races

Na het behalen van de racelicentie kun je deelnemen aan amateurraces. Je kunt dan racen tegen andere amateurcoureurs en laten zien dat je echt talent hebt. Hoe meer prijzen je wint, hoe groter de kans dat je uiteindelijk een echte Formule 1-coureur gaat worden..

Hoe blijf je fit als Formule 1 coureur?

Als Formule 1-coureur is het van belang om fit te blijven. Je vraagt je misschien af wat daar de noodzaak van is. Je zit immers in een auto en dan verbruik je toch geen energie? Dit is een grove misvatting, want juist een coureur moet heel fit zijn. Dit komt omdat rijden in een racewagen heel anders is dan in een reguliere wagen. Je krijgt namelijk te maken met G-krachten. Een Formule 1-coureur heeft sterke spieren nodig om deze G-krachten te weerstaan. Vooral de spieren in de nek en benen moeten sterk zijn. Daarnaast moet een coureur ook voldoende conditie hebben. Een race duurt namelijk een paar uur en zonder uithoudingsvermogen ga je het niet redden tot het eind van de wedstrijd.

Wat is het trainingsschema van een Formule 1 coureur?

Alle coureurs in de Formule 1 maken dan ook gebruik van een trainingsschema. Deze stellen ze meestal niet zelf op. Daar hebben ze een personal trainer voor in dienst. Hieronder zie je een voorbeeld van een traingschema van de coureur Daniel Ricciardo:

10 x Reverse lunge
10 x Squats
10 x Kettlebell swings
10 x Thrusters
10 x Sumo deadlift
10 x Military press
Een pauze van twee minuten en hetzelfde proces 5 keer herhalen.

Wat doet een Formule 1 coureur nog meer om aan de top te blijven?
Een goede coureur moet niet alleen fanatiek sporten en gezond eten. Er zijn ook nog veel andere activiteiten die ze uitvoeren om aan de top te blijven.

Gezond leven

Een goede coureur moet discipline hebben. Dit houdt in dat ze verleidingen moeten weerstaan. Dit is vaak erg lastig, want als je jong bent wil je leuke dingen doen. Maar wanneer je echt de top wilt bereiken, dan moet je feestjes overslaan. Ook moet je dagelijks vroeg naar bed en je houden aan een streng dieet. De combinatie van talent en discipline zorgen ervoor dat je sneller aan de top komt.

Blijven trainen

De meeste coureurs vinden het fijn om op een officiële baan te trainen. Het punt is echter dat dit niet het gehele jaar door mogelijk is. Om die reden gaan veel coureurs op een andere manier trainen. Veel coureurs gaan bijvoorbeeld karten en andere coureurs kiezen ervoor om een simulator te gebruiken.

Wedden op Formule 1

Zoals gezegd is Formule 1 enorm populair geworden. De sport heeft er veel fans bijgekregen en daardoor ook het wedden op Formule 1. Daarom een overzicht van de beste Nederlandse bookmakers voor je volgende weddenschap. 

Populaire bookmakers

Circus Casino & Sport
Free bets
€250
JACKS

Gok verstandig

Verantwoord spelen betekent dat gokken vooral leuk moet zijn en je altijd moet kunnen stoppen.
Indien je problemen ervaart met gokken, neem dan contact op met Loket Kansspel.